Broem, broem, watch out here I come! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Roxanne Kusters - WaarBenJij.nu Broem, broem, watch out here I come! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Roxanne Kusters - WaarBenJij.nu

Broem, broem, watch out here I come!

Door: Roxanne

Blijf op de hoogte en volg Roxanne

02 November 2006 | Australië, Sydney

Hi!

Vandaag heb ik voor het eerst auto gereden! Het was spannend, maar na een bijna aarijding had ik het toch nog wel snel onder de knie. Ik wilde rechts afslaan en Paul zei nog: pas op voor die auto. Maar er reed een auto achter me, dus ik lette op die en zag dus niet dat er iemand me tegemoet kwam:( Maar toen hij riep: kijk uit, kijk uit! bedacht ik dat het maar beter was om even te remmen, maar nog steeds van geen kwaad bewust:D Misschien was het maar goed dat dit gebeurde, want daardoor ben je extra alert en weet je nu waar je op moet letten. Verder kijk je niet meer zo snel automatisch in je achteruitkijkspiegel, dus maar goed dat het verkeer niet zo druk is hier, normaal kijk je vooral over je schouder als je naar rechts gaat, maar hier moet je dus hetzelfde doen voor rechts als je in Nederland naar links gaat. Dus even oefenen met de spiegels en dan verwacht ik verder niet echt problemen. En Paul hield zich ook goed, hahaha. Pap, ik denk dat je echt een hartverzakking had gehad, dus maar goed dat je er niet bij was;)

Verder heb ik vandaag eindelijk de cadeautjes gegeven die ik nog meegenomen had uit Nederland. Eerder hadden we er geen tijd voor, was er steeds iemand weg, of was er een andere reden. De t-shirts staan de kids echt geweldig en ze passen goed. Een beetje aan de grote kant, maar dan kunnen ze ze nog even dragen. Cath en Paul begonnen meteen met het oefenen van Nederlandse woorden, haha, toch vreemd hoe onze taal is. Maar ze probeerden het in ieder geval. Het kookboek was ook een succes en Cath heeft al meteen wat dingen uitgezocht die ze wil gaan maken. Hopelijk kunnen we ook aan andijvie komen, want ze kenden het niet, en dat zou ik graag willen maken. Ook de bitterballen willen we maken, maar ze kennen hier geen frituurpan die je thuis hebt, bijna niemand heeft er een. Dus dat moeten we even op een andere manier proberen. En natuurlijk ga ik pannenkoeken maken (stonden niet in het kookboek?!?) volgens moeders recept:D Dat zijn de beste! De mokken waren helemaal een succes, want vooral Cath drinkt heel veel thee, dus ze kunnen ze perfect gebruiken.

Verder gaat het hier goed. Vanaf volgende week begin ik met werken en vanavond gaan we het schema doornemen voor komende week. Cath wil proberen dat ik in ieder geval de vrijdag, zaterdag en zondag vrij heb, dus dat is super. Maar ze wil ook graag flexibiliteit, omdat ze zelf ook een flexibele baan heeft. Maar ze is daardoor ook flexibel voor mij, als ik iets wil gaan doen ofzo. Dus ik verwacht dat het goed gaat werken.

Zaterdag hebben we de eerste barbeque hier, dus dan ga ik wat vrienden van Paul en Cath ontmoeten, en een van de gezinnen heeft ook een au-pair, die als het goed is, ook komt, dus dat is ook wel leuk. Zondag gaan we naar een lunch, dus ook daar weer nieuwe mensen ontmoeten!

Spreek jullie allemaal gauw weer!

xxx

• 02 November 2006 - 10:00

Mama:

Wat leuk staan die shirts! En wat gek dat ze geen andijvie kennen, ik dacht altijd dat het een soort wereldgroente was. Valt dat even tegen. Moeten we een stronkje sturen? :) Doe je wel voorzichtig op de weg, het klinkt allemaal nogal hectisch zo? Ga je niet automatisch de andere kant opkijken omdat je ook aan de andere kant in de auto zit? Nou ja, stomme vraag, blijkbaar niet, anders had je dit verhaal niet geschreven. Ik ga weer aan het werk, we spreken elkaar zondag. Dag meissie! Dikke kus van mama.

• 02 November 2006 - 11:00

Kevin & Lizzy:

Hoi Rox,

zoals je al gemerkt heb leer je van je fouten het meest, dus het was misschien maar goed dat je die bijna-aanrijding had. Ik heb het autorijden in Oz geleerd van een boer die in een auto voor me reed en zei:"Probeer mij maar te volgen". Om vervolgens keihard weg te scheuren.

Hopelijk is je Barbie leuk zaterdag. Hier is het weer niet geschikt. Afgelopen dagen is het steeds kouder geworden met een gure wind uit het noorden. Vanochtend waren mijn autoramen al bedekt met een laagje ijs, en in zweden lag al meer dan 50 cm. sneeuw.

Groetjes

• 02 November 2006 - 16:58

Szende:

Hoi Roxanne!
    Je weet het wel spannend te houden hé? En je opmerkingen... Ik merk dat je veel plezier hebt! Kijk wel uit met al die nieuwe ervaringen we willen jou in één stuk terug (dat is uit het Engels vertaald daarom klinkt het zo raar)! Heel veel plezier zaterdag en spreek je snel... Dit weekend zal ik je proberen te bellen! Groetjes, Szende

• 04 November 2006 - 15:51

Nickie!:

GEEN FRITUURPAN?!Bizar, had ik niet verwacht. Ook erg leuk om de foto's te zien! Lijken me leuke kinders. Het wordt hier alsmaar kouder. Mijn stage in Wageningen is op het moment een groot succes! Geniet er met volle teugen van. Dan genieten we lekker allbei haha.
    Ohjah...ik heb der weer een nieuwe huisgenoot bij..alweer..deze keer een jonge haha, misschien wel potentieel hahahaha ik heb em nog niet gezien dus dat is spannend.
    Nou kijk je uit met de auto en dan tot snel weer!
    xx

• 05 November 2006 - 10:36

Ton Peeters:

Hallo Roxanne,
    Leuk om je verhalen/ervaringen te lezen. Je hebt het daar goed naar je zin en gaat er letterlijk/figuurlijk een heel andere wereld voor je open. Jouw kennende neem je voldoende initiatieven om er ook echt wat van te maken en te ondernemen. Succes daarbij!
    Bedankt voor je brief en de aktes. Je vraag over scholen. Je kunt de stite van onze school proberen: www.bsremigius.demon.nl Hier staat het e.e.a. omschreven en ook foto's. Mocht je nog meer info willen dan mail me maar:
    info@bsremigius.nl
    Ton Peeters

• 05 November 2006 - 20:01

Mama:

Hoi meissie, Lekker geklessebest met de hele familie vanmorgen? Iedereen vond het erg leuk om je te zien en te spreken. Gelukkig staat de techniek tegenwoordig voor niets. We spreken elkaar gauw weer, succes met je eerste werkdag (als ik dit schrijf ben jij aan het opstaan heb ik begrepen). Dikke zoenen uit Duiven.

• 07 November 2006 - 13:21

Marga:

heb van de week even samen met linda al je foto´s zitten te bekijken echt super.vond het erg gezellig je vorige week even gesproken te hebben. verder gaat het hier helemaal prima. ik spreek je snel weer

kus mij

• 09 November 2006 - 22:29

Ingrid Zweers:

Hee, ik weer.. nee, je hoeft niet op te passen! Maar uh.. die bijna-botsing; ik dacht dat je alleen maar in botsing kon komen met een kangaroe, of heb ik nu weer een verkeerd beeld over Down Under-Kangaroeland! Hihi! Het lijkt me een leuk gezin, mooie kids en een au pair die harstikke lief is... gaat helemaal goed komen daar! Wil nog niet zeggen dat ik je niet terug wil als oppas! Ik hou je in de gaten, wens je nog veel plezier daar en pas goed op jezelf! Groet uit Zevenaar-Kikkerland! Ingrid en Ruben