Dag Jerrabomberra....
Door: Roxanne
Blijf op de hoogte en volg Roxanne
27 April 2007 | Australië, Sydney
Vorige week teruggekomen uit Darwin, waar ik echt een supertijd heb gehad. Het was wel erg warm en de airco in onze kamer was kapot (maar dit wisten we niet) dus dat was wel vies.
Ik was dus zaterdag aangekomen en 's anchts om half 3 kwam ook Emma eindelijk in de kamer. Dus zondag hebben we lekker niets gedaan, om half 3 ontbeten en verder boodschappen enzo gedaan voor de tour.
Maandag moesten we om 7.05 buitenstaan voor de tour. Toen 7.05 'Nothern Territory time' (lees minstens 10 minuten te laat) onze bus kwam maakten we kennis met Ewy onze guide. Erg gezellige man. Ook de rest van de groep was gezellig en erg gevarieerd. Trip (26, Amerika) Jan & Jim (ouders met kids van mijn leeftijd, Australië) Franzes, Anita en Sophie (koppel met 8-jarige dochter, Engeland) en Bernard en Jeanette (Bernard werd 60 tijdens de tour, zijn vrouws leeftijd weten we niet, ze waren Franstalig en hij sprak een beetje Engels, maar zijn vrouw bijna niet) en Emma en ik natuurlijk! Maar het was echt supergezellig.
Vier dagen rondgereden in NT met bezoekjes aan Kakadu, Katherine Gorge en Litchfield. Lekker gezwommen in natuurlijke bronnen, mooie andere natuur gezien en originele Aboritional schilderingen.
Donderdagavond lekker uit eten geweest met iedereen, behalve Bernard en zijn vrouw, die gingen maar drie dagen mee. Maar dat maakten helemaal niets uit, want wij hadden toch wel lol!
Vrijdag moesten we de dag een beetje uitzitten, want we werden om 10 uur ons hostel uitgegooid, maar pas om 1.40 's nachts ging onze vlucht. Eerst dus nog naar het nationale museum geweest, waar we erg leuke dingen hebben gezien en verder een beetje rondgelopen.
Zaterdag na een vermoeiende reis weer in Jerrabomberra aangekomen. In Sydney had ik een foldertje gevonden over lesgeven in Australië. Daar was ik wel zeer geinteresseerd naar! Ik heb dus heel even overwogen om in Australië te blijven, en als leerkracht aan de slag te gaan! Iedereen was zeer enthousiast over dit idee, maar het gaat toch niet door. Ik moest ontzettend veel regelen, had maar twee weken en ik vond het toch ook wel leuk om mijn familie en vrienden weer te zien. Dus ik heb toch maar besloten naar Nederland te komen.
Dinsdag hadden Cath en ik afgesproken te gaan lunchen, omdat dat de laatste week in Jerrabomberra was. Maar Cath had nog een leuke verrassing: We gingen naar een waarzegster! Dat was echt grappig en interessant om te horen. Dus als iemand geinteresseerd is, in Nederland, om te gaan, ik ben van de partij:D
Woensdag was het ANZAC-day, een soort van 5 mei. Ik sprak met Jodie en Neil af in het centrum waar we gelunched hebben, maar daarna moest ik nog even naar de winkels, voor afscheidscadeautjes!
Donderdag.... Mijn laatste dag in Jerrabomberra:( 's Morgens Nederlands ontbijt met beschuiten, hagelslag, vlokken en gekleurde muisjes. Het viel erg in de smaak bij de kids, en alle beschuiten zijn er doorheen gegaan!
Verder moest ik in gaan pakken, schoonmaken, de auto stofzuigen, de laatste cadeautjes halen, want na het eten zouden we cadeautjes uit gaan wisselen.
Ik had een grote fotolijst gekocht voor Cath, waar ik foto's van de kids in had gedaan en een handprint van elk. Voor de kids had ik een enkel fotolijstje gekocht met een foto van henzelf erin van het verjaardagsfeest, een spelletje en een boek.
Van de kids kreeg ik twee cd's (Justine Clark met 'I Like To Sing' en 'Songs from Playschool') beide kindercd's, echt superleuk. Ook kreeg ik een 'green bag' de tassen die hier ontzettende populair zijn en je koopt in plaats van een plastic tas bij de super. Je ziet echt iedereen ermee rondlopen voor verschillende functies. (Niet als handtas hoor)
Van Cath en Paul kreeg ik een ontzettend mooie foto van Ken Duncan van de Harbor, met 'The Opera House' en 'Harbor Bridge' en twee posters van dezelfde fotograaf van 'Great Barrier Reef' en 'Twelve Aphostels'. Echt geweldige cadeaus! Ben er zo blij mee.
Vanochtend in de auto naar Sydney, waar we blijven totdat ik naar huis ga zondag 6 mei. Morgen en zondag ga ik de touristische dingen doen, maandag misschien Koninginnedag vieren en dinsdag gaan we naar 'The Blue Mountains' Vrijdag gaan we uit eten en zaterdag is dan de bruiloft van Emma en Gerry! En zondag om 16.50 (Australische tijd, 8.50 's morgens bij jullie) in het vliegtuig richting Nederland! Ik kom maandag 7 mei om 10.50 weer aan in Amsterdam!
Jullie horen gauw weer van mij. Als ik weer thuis ben zal ik ook even het fotoalbum aanpassen, maar jullie kunnen natuurlijk ook langskomen om de echte foto's te zien (al duurt dat misschien even)
Ik zie jullie allemaal gauw weer!!
Dikke KUS Roxanne
27 April 2007 - 10:08
Marga:
he meis,
ja het aftellen is begonnen. zie er o nwijs naar uit dat je terug komt kan bijna niet meer wachten.
ik zie je snel meis.
dikke kus mij -
27 April 2007 - 11:52
Kevin & Lizzy:
Hoi Rox,
wat leuk dat je weer thuis komt. Je bedje is volgens mij al opgemaakt, dus als je moe bent kun je er zo induiken.
Veel plezier de laatste 10 dagen en tot 7 mei.
Groet + X,
Kevin -
27 April 2007 - 12:29
Szende:
Hoihoi! Wel erg jammer dat je je plan niet kon verwezenlijken. Ik kijk wel heel erg naar uit om jou te zien, dus dat komt wel goed uit! Die week moet ik werken, maar daarna heb ik een week vakantie! Lekker veel vrije tijd (om af te spreken)!
Heel veel groetjes, nog veel plezier en zie je snel weer!
Szende -
27 April 2007 - 15:25
Papa En Mama:
Nou lieverd, de laatste keer dat wij je berichten op je weblog. Dat is enerzijds een fijn en anderzijds een gek idee. Dit aftellen naar je thuiskomst vinden we wel erg prettig,ook al vinden we het ook erg jammer dat je het idee van voor de klas in Oz niet hebt kunnen verwezenlijken. Je zult nog wel terug gaat, om daar alsnog te gaan werken en we zouden dat ook fantastisch vinden.
Geniet nog even van Sydney, je mooie jurk en je momenten met de kids. Op 7 mei staan we op Schiphol op je te wachten! Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaag! XXXXXXXXXXX -
27 April 2007 - 18:02
Elise:
Hey Roxanne!
Allemaal weer errug leuk zeg! Maar gelukkig wel weer een beetje zin om naar huis te komen lees ik. Ik vond het echt mega stoer om steeds te lezen wat je gedaan had, en om de foto's te bekijken natuurlijk!
Ik ben dan ook zeer benieuwd naar alle foto's die nog niet op de site staan!
Nou het aftellen is nu dus echt begonnen en ik hoop dat we na 7 mei snel wat af kunnen spreken om bij te praten (al wil iedereen dat waarschijnlijk ;))
Tot snel!!
xxx Elise -
29 April 2007 - 04:26
Cora:
Eej Rox,
Jouw tijd zit er al weer bijna op? Aan de ene kant wellicht jammer maar aan de andere kant zkr ook wel blij dat je weer naar huis gaat en iedereen weer ziet?
Over 48 daagjes ga ik naar NL voor 2 weekjes! Schiet alweer op.. Volgende week al 5 mnd achter de rug hier!
Veel plezier nog de laatste dagen!
Groetjes uit de USA,
Cora -
30 April 2007 - 08:53
Renske:
ik kom ook naar schiphol want ik heb dan nog vakantie yess! en maaike niet.
Dan zie ik je op 7 mei weer
xx rens