Jerrabomberra (Jerrabombra voor Aussies)
Door: Roxanne
Blijf op de hoogte en volg Roxanne
29 Oktober 2006 | Australië, Sydney
Donderdagavond ben ik met Jina naar de film geweest en hebben we een gezellig avond gehad. De volgende dag naar de Brisbane Hall, waar we vanaf een toren de stad konden overzien, maar zoals ik elke stad tegenwoordig zag je meer bouwwerkzaamheden dan andere dingen. Na de lunch terug naar het hostel, waar ik m'n koffer in ben gaan pakken en verder heb ik daar gegeten en tv gekeken. 's Morgens om 6.15 opgestaan om naar het vliegveld te gaan. De vlucht verliep goed, en in Canberra haalde Cath en Amy mij van het vliegveld. Toen zijn we naar de pre-school van Ellen en Conor gegaan. Vrijdag hadden ze een reptielenman te gast, die verschillende reptielen liet zien, waaronder een krokodil (anderhalf jaar) en een python. En de kinderen mochten ze ook aanraken! Haha, zie je het in Nederland al gebeuren!?! Een groep van dertig kleuters, waar we dan gewoon even een slang laten zien! Maar ja, hier is het zo normaal, omdat ze hier in het wild leven dat het een belangrijk onderdeel van het onderwijs is. En ohja, voor alle drukke juffen en meesters om mij heen: 20 kinderen in een klas met 3 leerkrachten!! Wat denken jullie daarvan!?! Maar Cath zei wel dat ze straks op school wel minder leerkrachten hebben.
Vrijdagavond kwamen Ray en Rosemary, Cath's ouders, die hier het weekend zijn om op te passen (Cath en Paul hebben een korte vakantie). Het zijn superlieve mensen en de kids zijn gek op hun opa en oma (granddad and mumba/memba (ben er nog niet helemaal uit wat het nou is)) Dus dat is mooi. 's Avonds ook eindelijk Paul ontmoet, want tot nu toe had ik met hem alleen nog gemaild en getelefoneerd! Ook superaardig.
Zaterdagochtend besloot Amy om half 6 dat het tijd was om wakker te worden en Conor werd een kwartier later wakker, dus meteen veel geluid in huis. Mijn kamer is tussen die van de kinderen in, dus je kunt je al voorstellen: Roxanne was ook wakker! Ik heb nog tot 7 uur in bed gelegen, maar toen ben ik ook maar opgestaan. Na het ontbijt heb ik een tijdlang met Conor op de bank gezeten, luisterend naar muziek, en hij vind mijn mp3-speler erg interessant, en volgens mij weet hij al bijna hoe hij werkt. Op Cath's telefoon zit ook muziek en daarmee was hij aan het experimenteren hoe alles werkt. Je zag hem echt genieten en zijn zintuigen gebruiken. Super om te zien.
Natuurlijk waren ze allemaal heel erg moe, dus Rosemary heeft Amy om 1 uur in bed gelegd en Ray was toen met Ellen en Conor gaan fietsen, dus ik had even tijd om m'n was verder te doen en mijn kamer een beetje aan kant te maken. Nadat ik later Amy uit bed had gehaald hebben we een beetje tv gekeken en viel Ellen bij mij in slaap en hebben we uur zo gezeten. 's Avonds met z'n alle gegeten (Lasange, ja mam ik heb het ook gegeten...) wat niet echt normaal is hier volgens mij, maar ik vind dat wel erg gezellig.
Goed, waar ben ik eigelijk verder terecht gekomen? --> Mijn kamer is heel erg mooi, het hele huis is net geverfd, dus ziet er erg mooi uit. Ik heb een 2-persoonsbed, een grote kast, een tv met DVD-speler en een schuifpui in plaats van een raam:) De badkamer deel ik met de kids, maar dat is niet erg, want we gebruiken hem toch niet te gelijk. Daar hebben we een douche, bad en twee wastafels. De wasmachine is ook superhandig, want: als je iets vergeten bent erin te doen (waar ik nog wel eens last van heb...) kun je gewoon op pauze drukken en de wasmachine open maken, het is er 1 die je aan de bovenkant openmaakt. De keuken is mooi en modern, dus daar kan ik mijn Nederlandse kookkunsten op los laten. Een grote tuin, helmaal om het huis heen, met een barbequeplaats, een 3-deurs garage met twee auto's! waarvan er 1 straks voor mij is als Paul weg is! Goed geregeld toch?
Jerrabomberra is trouwens een suburb van Queanbeyan en niet van Canberra, ik weet eigelijk niet hoever Canberra is vanaf hier, maar volgens mij niet al te ver. Maar dat ga ik allemaal wel ontdekken als ik hier een beetje gesetteld ben.
De foto's komen zo snel mogelijk!!! Ik krijg ze nog niet op de computer, maar gaat wel lukken (hoop ik)
Cheers Roxanne
29 Oktober 2006 - 08:15
Mama:
Ha, dus je lust nu lasagne, dat scheelt alweer! Lig je wel veilig in je bed als je 's nachts die schuifpui open zet voor de frisse lucht? We gaan zo weer even op msn met elkaar beppen (daar is vast geen Australisch woord voor). Dag lieverd. -
29 Oktober 2006 - 08:16
Maaike:
heej Rox!
ik dacht laat ik maar ff een berichtje achter laten, want heb je al een tijdje niet gesproken.
gelukkig gaat alles goed daar! ik ben wel jaloers hoor. Over een paar jaar ga ik je nadoen,haha. hopelijk komen snel de foto's want dan kan ik al ff genieten van australie! doe rustig aan daarmee hoor. zo te horen heb je het echt naar je zin en zijn de kinderen schatje's en zijn de ouders ook super aardig! nou morgen begint voor ons het echte leven weer, naar school en handbal je weet wel;) nou ik zal het berichtje niet langer maken:) -xxxxxxxxxxx- Maaike -
29 Oktober 2006 - 10:59
Joop En Oma:
Wij geloven dat je wel helemaal goed gekozen hebt, komende maanden worden als wij dat zo lezen helemaal fijn en we wensen je ook alle succes met de tijd daar bij deze Familie.heel veel liefs Joop en oma -
29 Oktober 2006 - 11:45
Suuz:
hee meis, het leest alsof je je plekje al helemaal gevonden hebt! lekker dat het daar nu zomer wordt....hier winter hoewel het eergisteren zo'n 18 graden (!) was en op het nieuws zag je een mama eend met kleintjes... het weer is een beetje de weg kwijt lijkt wel. verder een beetje moe en vandaag weer aan het schoolwerk...dus ik ga snel verder :) KUS -
29 Oktober 2006 - 18:27
Nickie!!:
zooo de vakantie is hier ten einde en inderdaad het weer is een beetje de weg kwijt! tis zeg maar 16 - 20 graden overdag tsja die 4 graden verschil zit er dus echt in...in oktober jaja hahaha.
en dan moet ik nu elke dag om kwart over 6 op:( om met de bus van half 8 naar wageningen te reizen voor stage..en 3 leerkrachten in een klas van 20..ik weet et niet hoor..beetje druk lijkt me haha. mja wel handig. Anyway, ik hoor dat het heeel goed met je gaat! Je komt nog wel terug toch?! :P
Dikke kus -
29 Oktober 2006 - 19:06
Wilma:
Zeg Nickie wil je mijn dochter niet op gekke ideeën brengen? Als ze niet terug komt ga ik haar halen hoor! :) -
30 Oktober 2006 - 11:28
Marga:
he meis,
ja idd breng haar niet op gekke ideeen anders heb ik straks geen getuigen meer. wat gaat de tijd eigenlijk snel je bent alweer bijna een maand weg. maar zo aan je verhaal te horen vliegt de tijd voorbij en heb je het ontzettend naar je zin. ik ga even de motor theorie oefenen want moet volgende week maandag ff m´n best doen. en vanavond voor het eerst een late dienst draaien dus maar is kijken hoe dat gaat. maar kun je niet een beetje van de zomer hier heen sturen???
groetjes en dikke kus mij
love ya -
31 Oktober 2006 - 21:45
Anita:
mooie foto's vooral die slang op school, lijkt me wel gaaf!
je ziet er geweldig uit roxan, heerlijk met de familie zo te zien.
lekker weer daar...
doen ze ook aan halloween of niet?
hier zijn de kids komen spoken aan de deur en vooral snoepjes halen!
nou ga je goed en tot gauw liefs anita en de mannnen -
02 November 2006 - 19:30
Anita:
een leuk verhaal hoor van je autorit....
rij voorzichtig hoor en succes!
werkze volgende week!
liefs anita